Sıfıraraçal.com
  Hemen Teklif Al

Maserati’den Yeni Spider “MC20 Cielo”

25 Haziran 2022 Cumartesi

 

Maserati lüks ve hızlı spor arabalar konusunda deneyimli bir marka. O yüzden de Maserati’ye sahip olmak için sadece para ödemek değil başka şartları da yerine getirmek gerekiyor. Deneyimini her yeni modelinde daha da gözler önüne seriyor. Şimdilerde ise daha önce piyasaya sürülen Spider MC20 modelini üstü açık bir forma kavuşturmuş. Üstü açılan bu yeni modeline ise MC20 Cielo adını verdi.  Maserati Spider MC20 Cielo spor ve hız tutkunlarının seveceği bir model olacak. İtalya’da tasarlanıp üretimi yapılacak olan spor otomobilin stili zarafet odaklı tasarlanmış. Lansmanı yapılacak olan bu modelin özel versiyonu olan “ PrimaSerie Launch Edition ” 60 adet üretilecek. MC20 Cieolo’nun lansman versiyonunda “Fuoriserie” özelleştirme programına ait olan ve “Acquamarina” adı verilen yeni üç katmanlı metalik renk kullanılacak. Spider MC20 Cielo serisine özel olarak üretilen Bianco Audace, Giallo Genio, Rosso Vincente, Blu Infinito ve Grigio Mistero isimli beş farklı renk de eklenmiş olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Marka, yeni nesil süper spor otomobiline verdiği ismi şöyle özetliyor. MC20 Cielo, Maserati ve Cielo kelimelerinin baş harflerinden oluşan MC ile 2020 yılında tanıtılması nedeni ile MC20 olarak karşımıza çıkıyor. Seride adı geçen Cielo kelimesi gökyüzü anlamına geliyor. MC20’nin üstü açılabilen versiyonu olan bu araçta kullanılan Cielo kelimesi aslında üstü açık tasarıma da vurgu yapıyor. Üstü açılabilen ve gökyüzünü hissedebileceğiniz bu model ile yeni maceralara atılmak inanılmaz bir deneyim olacak.

Maserati MC20 Cielo modelinde Maserati tarafından üretilen V6 Nettuno motoru kullanılıyor. Hız ve performans odaklı tasarlanan bu motor ise 3,0 saniyede 0 km’den 100 km/s’ye kadar çıkabiliyor. 0 km’den 200 km’ye kadar hızlanmasını ise 9,2 saniyede yapıyor. Motorun hakkını verecek azami hız sınır limitine ulaşabiliyor. MC20 Cielo’nun ulaşabileceği azami hız 320 km/s’tir. MC20 Cielo’nun sahip olduğu 630 beygir gücünde olan V6 Nettuno motoru güç ve ağırlık dengesini çok iyi ayarlıyor. Maksimum hızın elde edilmesini sağlayan aerodinamik yapı motordan daha fazla verim alınmasını da sağlamış oluyor. MC20 Cielo modeli MC20’den 65 kg daha ağır bir model olarak tasarlandı. Sınıfında bulunan yaklaşık aynı özellikleri olan birçok araca göre de en iyi ağırlık ve güç oranına sahip. Sahip olduğu karbon fiber şasisi yol tutuşunda oldukça etkili.

İtalyan tasarımcılara emanet edilen MC20 Cielo sonsuz gökyüzü vurgusu ile karşımıza çıkarken spor araca göre oldukça zarif bir tasarım bizi karşılıyor. Coupe olarak tasarlanan bu model kullanıcılara ayrıcalık da sunuyor. Her detayında konfor ve lüks odaklı üretimin hissedildiği bu seri size kendini hayran bırakacak türden. Zamansız ve özgün tasarıma sahip olan bu araç spor otomobil havasından biraz ayrılsa da motorunda o gücü görmek mümkün. MC20’de kullanılan yukarı doğru açılan kelebek stili kapı MC20 Cielo modelinde de kullanılmış. Görselliği dikkat çekici hale getiren bu kapılar fonksiyonelliğe de vurgu yapıyor. Lüks öğeleri barındırsa da aslında gündelik kullanım için de oldukça ideal özelliklere ve tasarıma sahip. Polimer Dağıtılmış Sıvı Kristal (PDLC) kullanılarak tasarlanıp üretilmiş özel cam tavana sahip. Bu tavan merkezi ekranda bulunan düğmeye dokunarak renk değiştiren bir sisteme sahip. Düğmeye dokunulduğunda tavanın şeffaf rengi bir anda opak renge dönüştürülüyor. Akıllı cam sistemi ile donatılan bu tavan 12 saniyede açılma özelliğine sahip olmasının yanında bagaj kapasitesini de hiçbir şekilde etkilemiyor.
MC20 Cielo teknoloji ve donanım bakımından da oldukça iyi sistemlerle donatılmış. Yeni nesil MIA (Maserati Akıllı Asistan) sistemi kişiselleştirilebilir kullanım seçeneği sunuyor. Böylece bilgi ve eğlence sistemleri kolay bir şekilde kullanılarak araç içi konfor ve eğlence de sağlanıyor. Android tabanlı olarak geliştirilen bu sistemi destekleyen her biri 10,25 inç büyüklüğünde dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran kullanılmış. Sistemi destekleyen ve araç içi konforu artıran Maserati Connect Programı ise MC20 Cielo’ya bağlanabilirlik konusunda çözümler sunuyor. Otomobil ve sürücü arasında bağlantı kurmaya yarayan bu program sayesinde sürücüye her an bilgi aktarımı mümkün. Bilgi aktarımı sadece bilgi ve eğlence sistemleri için değil sürücü güvenlik önlemleri açısından da geçerli. Acil yardım durumlarında ya da tehlike anında güvenliği sağlamak için sistem sürücüye uyarı gönderiyor. Maserati Connect sürüş deneyimini iyileştirirken güvenlik açısından da avantaj sağlamış oluyor. Bilgi ve eğlence özelliklerini kullanabileceğiniz ses sistemi ve opsiyon olarak 12 hoparlörlü Sonus Faber yüksek performanslı ses sistemi tercih edilmiş. Ortam akustiğini çok iyi biçimde ayarlayan bu özellik kullanıcıların çok hoşuna gidecek detaylar arasındadır. Tasarlanan koltukların konforu, klima ve diğer özellikler açısından da kullanıcıların beklentilerinin çok üzerinde özellikler ile donatılmış.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Araç Karşılaştırma sayfamızdan birbirinden farklı özelliklere sahip araçlara göz atabilir dilediğiniz araçları karşılaştırabilirsiniz. Sıfır araç kampanyaları incelemek için kampanyalı araçlar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

Maserati’den Yeni Spider “MC20 Cielo” İçin Görüşlerini Bildir
Gönder
ÖNERİLEN YAZILAR

Maserati Yorumları

Misafir
02.03.2024
Maserati MC20 için yapılmış
hayal
Misafir
06.02.2023
Maserati MC20 için yapılmış
Bu aracı türkiye alırsan boşa gider basmak istesen basamazsın ki türkiyede de bulunmaz
Misafir
06.02.2023
Maserati Ghıblı için yapılmış
kelimeler kifayetsiz...
Misafir
12.10.2022
Maserati Ghıblı için yapılmış
Araç almak isteyen bunu alsın ,
Misafir
11.02.2022
Maserati MC20 için yapılmış
fiyatı nedir acaba
Misafir
27.01.2022
Maserati MC20 için yapılmış
böyle bir arabanın olması
Misafir
10.01.2022
Maserati Qattroporte için yapılmış
ultra komfor arayanlar için hem spor hem aile aracı
Misafir
29.11.2021
Maserati MC20 için yapılmış
Fiyatı ne kadar acaba?
Misafir
27.11.2021
Maserati MC20 için yapılmış
araç çok güzel fiyat bilgisi alabilir miyim?
Misafir
01.10.2021
Maserati Levante için yapılmış
arabaya vuruldum resmen almak isterim ama bilin bakalım ne eksik
X
Karşılaştırma Listem
Tamam
X
1

Marka

2

Model

3

Versiyon

4

Tamamla
Teklif almak istediğin markayı seç
Hangi marka otomobil için sana özel fiyat teklifi almak istersin ?
Hangi aracı alacağına karar veremedin mi ? araç karşılaştır.
Teklif almak istediğin modeli seç
Hangi model için özel teklif almak istersin ?
Versiyon seç
Hangi versiyon için özel teklif almak istersin ?
Benzin
Dizel
Otomatik
Manuel
Formu Doldur
İzinli İletişim Formu
"İzinli İletişim Form"unu kabul etmekle, Şirketimiz ile paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, size uygun pazarlama faaliyetleri, promosyon, satış- servis ve yedek parça kampanya bildirimleri, bilgilendirme, reklam, Toyota’m ve benzeri web üyelik işlemleri, anket ve müşteri memnuniyeti araştırmaları ve bu kapsamdaki hizmetlerin sağlanması amacıyla telefon, SMS, e-posta kanalları ile her türlü elektronik iletişim yapılması için Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş (“Toyota Türkiye”), ile Toyota Türkiye’nin bayileri tarafından toplanmasına, kaydedilmesine, işlenmesine, saklanmasına, kullanılmasına ve aynı amaçlar grup şirketlerimiz, ana hissedarımız, Şirketimizin ithalatını yaptığı araçların üretici firması olan yurt dışında yerleşik Toyota Motor Europe NV/SA, Toyota Motor Corporation; doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimiz, faaliyetlerimizin gereği anlaşmalı olduğumuz kurumlar, tedarikçiler, anlaşmalı satıcılar,iş ortaklarımız, denetim şirketleri veya yasal bir zorunluluk gereği bu verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları, ile aktarılmasına/paylaşılmasına izin vermiş bulunmaktasınız. İşbu izinli iletişim onayınız Toyota Türkiye ile bayileri için geçerlidir. Onay vermemeniz halinde sizinle iletişime geçilmeyip, hiçbir ticari iletişimde bulunulmayacaktır. Bu bilgiler* sadece size sağlanacak hizmetlerin sağlıklı sunulabilmesi, olası gönderilerinizin tam ve doğru teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta yoluyla bildirimlerimizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz, veri koruması ve güvenliği konusunda bizimle hukuken ve teknik olarak aynı sorumlulukları taşıyan, ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden üçüncü kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde paylaşılacaktır. *Vermiş olduğunuz bilgilerin kullanımına ilişkin bilgileri güncellemek istemeniz halinde Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş., Cumhuriyet Mah. D-100 Kuzey Yan yol Cad. No: 5, Yakacık, Kartal İstanbul adresiyle Müşteri İlişkileri birimine ya da www.toyota.com.tr internet sitesindeki “bize ulaşın” sayfasına bildirimde bulunmanızı rica ederiz.”
KİŞİSEL VERİLERLE İLGİLİ AÇIK RIZA BEYAN FORMU
www.sifiraracal sitesinde Teklif Bilişim Hizmetleri Petrol Dış Ticaret Otomotiv San.ve Tic. Ltd. Şti. (Bundan böyle metinde “Şirket” olarak anılacaktır.) tarafından yayınlanan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni’ni okudum.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, yine Şirket tarafından yayınlanan ve www.sifiraracal.com aracılığı ile sunulan
• Tüm otomotiv,kredi, sigorta ve kiralama ürün ve hizmetlerinin sağlanması, satışı, pazarlanması, tanıtımı ve satış sonrası destek hizmetleri süreçlerinin planlanması, takibi ve geliştirilmesi,
• Tarafıma avantajlı ve kullanım alışkanlıklarıma uygun ürün ve hizmetlerin sunulabilmesi ve reklam, tanıtım, satış, pazarlama, Müşteri İlişkileri Yönetimi ve müşteri sadakat programları, etkinlik yönetimi, bilgilendirme, promosyon ve kampanya bildirimi, üyelik işlemleri süreçlerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Dijital ve / veya diğer mecralarda reklam ve / veya tanıtım ve / veya pazarlama aktivitelerinin tasarlanması ve / veya uygulanması,
• Kurumsal iletişim faaliyetlerinin, anketlerin, müşteri ilişkileri yönetimi ve müşteri memnuniyeti arama ve süreçlerinin planlanması ve uygulanması,
faaliyetlerini içeren yukarıdaki kapsamdaki ürün ve hizmetlerin anılan kapsam ve amaçları doğrultusunda, yine yukarıda sayılan faaliyetlerin kapsamı ile sınırlı kalmak üzere, kişisel verilerimin yasadaki esaslar çerçevesinde toplanmasına, kaydedilmesine, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, saklanmasına ve okumuş olduğum Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metninde geçen haklarım saklı kalmak üzere, otomotiv distribütör şirketleri, ikinci el otomotiv şirketleri, otomotiv kiralama şirketleri, finansman kuruluşları, Google Ireland Limited ve Facebook Ireland Limited ile paylaşılmasına ve bu kuruluşlara aktarılmasına, yurtiçinde ve yurtdışında işlenmesine, e-posta adresime/telefonuma, çağrı merkezleri, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda veri, ses ve görüntü içerikli reklam, promosyon, kampanya ve benzeri ticari elektronik iletilerinin gönderilmesine, bu amaçlar doğrultusunda elektronik ileti dışındaki herhangi bir yöntemle de irtibata geçilmesine özgür irademle